Asbestsanering

Vi har nødvendige godkjenninger og erfaring og utstyr både når det gjelder kartlegging og sanering av asbest.

Det er fremdeles mye asbest igjen i våre bygningsmasser og i maskiner og utstyr. Asbest er ikke ansett for å være farlig (helseskadelig) så lenge den ligger i ro og er beskyttet. Det er når den kommer opp i dagen, blir ødelagt og krakelerer og begynner å frigi partikler at den blir farlig. Det skjer som oftest i forbindelse med rivearbeider/ombygginger eller utskifting av maskiner og utstyr. Da må den håndteres riktig og forskriftsmessig! Vi har nødvendige godkjenninger og erfaring og utstyr både når det gjelder kartlegging og sanering av asbest.

Kort om asbest

Asbest er et kiselsyremineral utvunnet av stein/fjell, og inndeles i to hovedgrupper, Serpentiner og Amfiboler. Det antas at det er importert ca 80 – 100 kubikkmeter asbestholdig masse til Norge. Asbest klassifiseres som hvit, brun og blå asbest, hvor sistnevnte er farligst. Asbest er et meget anvendelig produkt som er brukt i flere tusen sammenhenger og produkter. Bruken av asbest i Norge avtok i -70 årene og ble forbudt i 1985.

Asbest i bundet form er ikke farlig, mens frigjorte asbestfibre er farlige når de pustes inn. Asbestfibrene deler seg opp og blir mindre og mindre. De er farlige når de har en bestemt lengde og diameter og kalles da respirable fibre.

Asbest forekommer i ca 3000 byggematerialer i Norge, og er brukt i blant annet rørisolasjon, takbelegg, bygningsplater, armering i sement og i lim og gulvbelegg. Også i clutchplater, bremsebelegg, varmegjenvinnere i ventilasjonsanlegg og pakninger i fyrkjeler kan det forekomme asbest.

Tjenester

  • Kartlegging av asbest i bygninger (se Konsulenttjenester)
  • Sanering av asbest i bygninger, innvendig og utvendig
  • Sanering av asbest i fyrkjeler
  • Sanering av asbest i ventilasjonsanlegg
  • Øvrig rivningsarbeider og fjerning av fyrkjeler og røropplegg

Ta kontakt om du vil vite mer om asbest og fjerning av denne.

Spørsmål? Vi hører gjerne fra deg

Fyll ut skjemaet nedenfor, og vi vil ta kontakt innen kort tid. Du kan også ringe oss på 912 45 827.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Spørsmål? Vi hører gjerne fra deg

Fyll ut skjemaet nedenfor, og vi vil ta kontakt innen kort tid. Du kan også ringe oss på 912 45 827.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Del dette